Blogi | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Blogi

Raspberry Pi 4 on tunnettu lämpenemisestään, ja sille on yleensä suositeltu tuulettimella varustettua koteloa tai vähintään jäähdytyslevyjä. Nyt kuitenkin tuli itse valmistajalta eli Raspberry Pi -säätiöltä virallinen kotelo, joka vaikuttaa täysin umpinaiselta. Mitenkähän laite aikoo sen sisällä selvitä? Otetaan selvää!

Päivitys: Postin lakko on päättynyt 3.9. ja postin pitäisi jälleen kulkea normaalisti (pl. lakon aiheuttamat ruuhkat).

Raspberry 4 on ollut ns. kiven alla, varsinkin 4 GB muistilla varustettu versio. Se on selvästikin tehnyt kauppansa. Nyt sitä saa kuitenkin jo Vadelma Piistä. Ensimmäiseksi päätyi tilattavaksi paketti, jossa on itse tietokone, virtalähde, NOOBS-kortti ja yksi HDMI-kaapeli. Lisäkaapeli on tilattavissa omana tuotteenaan, jos haluaa käyttää kahta näyttöä.

Raspberry Pi 4:n lisäksi Raspbian-käyttöjärjestelmästä on ilmestynyt uusi versio, joka perustuu Debianin tulossa olevaan Buster-versioon. Se ilmestyy jopa ennen vastaavan Debianin virallista ilmestymispäivää, mutta aikataulu on perusteltu. Raspberry Pi 4 nimittäin tarvitsee tässä uusimmassa versiossa kehitettyjä avoimen lähdekoodin OpenGL-ajureita ottaakseen tehokkaasta näytönohjaimestaan kaiken irti.

Raspberry Pi -perheeseen on tulossa kauan odotettu uutuus: Raspberry Pi 4 Model B. Uutta mallia markkinoidaan jo pöytäkoneen korvikkeeksi.

Kauppias on hetken matkoilla, joten tilauksia lähtee vielä 27.5. ja seuraavan kerran 5.6. Eli 28.5.-4.6. ei lähde toimituksia.

Vadelma Piin YouTube-kanava on auki! Ensimmäisellä videolla esitellään kaupan kolme tämänhetkistä kotelomallia. 

https://www.youtube.com/watch?v=G09ILmb_2W8

Sivut