Blogi | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Blogi

Raspberry 4 on ollut ns. kiven alla, varsinkin 4 GB muistilla varustettu versio. Se on selvästikin tehnyt kauppansa. Nyt sitä saa kuitenkin jo Vadelma Piistä. Ensimmäiseksi päätyi tilattavaksi paketti, jossa on itse tietokone, virtalähde, NOOBS-kortti ja yksi HDMI-kaapeli. Lisäkaapeli on tilattavissa omana tuotteenaan, jos haluaa käyttää kahta näyttöä.

Raspberry Pi 4:n lisäksi Raspbian-käyttöjärjestelmästä on ilmestynyt uusi versio, joka perustuu Debianin tulossa olevaan Buster-versioon. Se ilmestyy jopa ennen vastaavan Debianin virallista ilmestymispäivää, mutta aikataulu on perusteltu. Raspberry Pi 4 nimittäin tarvitsee tässä uusimmassa versiossa kehitettyjä avoimen lähdekoodin OpenGL-ajureita ottaakseen tehokkaasta näytönohjaimestaan kaiken irti.

Raspberry Pi -perheeseen on tulossa kauan odotettu uutuus: Raspberry Pi 4 Model B. Uutta mallia markkinoidaan jo pöytäkoneen korvikkeeksi.

Kauppias on hetken matkoilla, joten tilauksia lähtee vielä 27.5. ja seuraavan kerran 5.6. Eli 28.5.-4.6. ei lähde toimituksia.

Vadelma Piin YouTube-kanava on auki! Ensimmäisellä videolla esitellään kaupan kolme tämänhetkistä kotelomallia. 

https://www.youtube.com/watch?v=G09ILmb_2W8

Kauppaan on tulossa muutamia odotettuja uutuuksia.

Tarkkuus-AD/DA-HAT on monipuolinen A/D- ja D/A-muunnin, joka sopii erinomaisesti erilaisten analogisten anturien kanssa käytettäväksi. 

Servo-HAT puolestaan mahdollistaa 16 servon käytön - ja jollei se riitä, näitä voi liittää useamman!

Vadelma Piin pääasiallinen myyntiartikkeli on Britanniassa valmistettava Raspberry Pi. Sen Euroopan jakelija Farnell/element14, joka on myös Vadelma Piin tavarantoimittaja, on ilmoittanut valmistautuneensa Brexitin suhteen kaikkiin näköpiirissä oleviin vaihtoehtoihin, myös siihen, että Iso-Britannia eroaisi Euroopan unionista ilman sopimusta 12.4.2019. Tuotteiden saatavuus on siis tavarantoimittajan puolesta tiettävästi turvattu.

Ystävällisin terveisin
Juhana Sirén
yrittäjä
risuaita.fi, Vadelma Pii 

Nyt jälleen saatavilla suosittuja jäähdytyslevyjä! Entistä matalampi malli, korkeus vain 4,5 mm - sopii entistä paremmin HAT-laajennusosien alle.

BatteryHAT on sekin jälleen tilattavissa.

Sivut