Blogi | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Blogi

E-kirjojen harrastajat tietävät että kirjojen hallinta on välillä hieman hankalaa. Kirjoja on ladattavissa useasta palvelusta, ne voivat sisältää eri suojauksia, sekä lukulaitteita voi kotitaloudessa olla monia erilaisia. Raspberry Pi voi korjata tämän ongelman, sillä voit säilyttää laitteella kaikki e-kirjasi ja ne ovat sen jälkeen luettavissa kaikilla eri lukulaitteilla! Tässä ohjeet kuinka asennat Calibren helposti.

Netflixin katselu Raspberry Pi:llä on ehkä meiltä eniten kysytty asia. Ennen Netflixin katselu ei onnistunut ollenkaan Raspberry Pi:llä, koska sille ei ollut yhteensopivaa ohjelmistoa saatavilla. Tilanne on onneksi nyt muuttunut.

Raspberry Pi on oiva laite VPN-palvelimen rakentamiseen. Laitteessa on tarpeeksi suorituskykyä pyörittämään yksinkertaista VPN-palvelinta ja samalla voidaan hyödyntää laitteen Ethernet-porttia (sekä WLAN-yhteyttä Raspberry Pi 3 Model B-mallissa tai lisälaitteena ostettuna).

Parsec-niminen striimausohjelmisto on julkaissut tuen Raspberry Pi:lle. Parsecin avulla voit striimata PC-pelejä tietokoneeltasi muihin laitteisiin, esim. toiseen PC:hen, Maciin, tai nyt jopa Raspberry Pi:hin.

Harvemmin näkee näin valmista pakettia Raspberry Pi:lle. Recalbox on kaikenkattava käyttöjärjestelmä jonka kohderyhmänä on pääasiassa retropeli-harrastajat. Se sisältää valmiiin emulaattorin yli 40 pelialustalle (mm. NES, SNES, MAME, Playstation, Megadrive), helppokäyttöisen käyttöliittymän EmulatorStationilla, tuen eri peliohjaimille (mm. Xbox360, PS3, ja jopa kännykän kosketusnäytölle), ja vielä lopuksi Kodin myötä myös täyden media center-tuen.

Valvontakamerajärjestelmän toteuttaminen Raspberry Pi:llä on nyt entistäkin helpompaa, kiitos Kerberos-ohjelmiston.

Kerberos on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jolla voidaan rakentaa valvontakamerajärjestelmä käyttäen IoT-laitteita. Se toimii usealla eri laitteella, esim. Raspberry Pi:llä ja kameralla, tai millä tahansa linux-koneella jossa on webcam. Myös IP-kameroita voi liittää järjestelmään. 

Sivut