Blogi | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Blogi

PAU:n lakon aikana kaikki toimitukset lähetetään noutopisteisiin. Toisin sanoen myös pienet lähetykset, jotka normaalisti mahtuisivat postiluukusta, lähetetään postipaketteina, jotka toimitetaan pakettiautomaattiin. Lakko voi viivyttää myös pakettien kulkua joitakin päiviä. Jos haluat tilauksesi Schenkerin kautta, mainitse siitä toimitusohjeissa. Toimitusaika on 2-5 työpäivää ja noutopisteenä on R-kioski.

Joensuussa voidaan myös sopia tilauksen jättämisestä pakettiautomaatin lähilokeroon keskustan alueella. Tällöin noutoaikaa on 2 vuorokautta.

Raspberry Pi 4 on tunnettu lämpenemisestään, ja sille on yleensä suositeltu tuulettimella varustettua koteloa tai vähintään jäähdytyslevyjä. Nyt kuitenkin tuli itse valmistajalta eli Raspberry Pi -säätiöltä virallinen kotelo, joka vaikuttaa täysin umpinaiselta. Mitenkähän laite aikoo sen sisällä selvitä? Otetaan selvää!

Raspberry 4 on ollut ns. kiven alla, varsinkin 4 GB muistilla varustettu versio. Se on selvästikin tehnyt kauppansa. Nyt sitä saa kuitenkin jo Vadelma Piistä. Ensimmäiseksi päätyi tilattavaksi paketti, jossa on itse tietokone, virtalähde, NOOBS-kortti ja yksi HDMI-kaapeli. Lisäkaapeli on tilattavissa omana tuotteenaan, jos haluaa käyttää kahta näyttöä.

Raspberry Pi 4:n lisäksi Raspbian-käyttöjärjestelmästä on ilmestynyt uusi versio, joka perustuu Debianin tulossa olevaan Buster-versioon. Se ilmestyy jopa ennen vastaavan Debianin virallista ilmestymispäivää, mutta aikataulu on perusteltu. Raspberry Pi 4 nimittäin tarvitsee tässä uusimmassa versiossa kehitettyjä avoimen lähdekoodin OpenGL-ajureita ottaakseen tehokkaasta näytönohjaimestaan kaiken irti.

Raspberry Pi -perheeseen on tulossa kauan odotettu uutuus: Raspberry Pi 4 Model B. Uutta mallia markkinoidaan jo pöytäkoneen korvikkeeksi.

Kauppias on hetken matkoilla, joten tilauksia lähtee vielä 27.5. ja seuraavan kerran 5.6. Eli 28.5.-4.6. ei lähde toimituksia.

Vadelma Piin YouTube-kanava on auki! Ensimmäisellä videolla esitellään kaupan kolme tämänhetkistä kotelomallia. 

https://www.youtube.com/watch?v=G09ILmb_2W8

Sivut