Blogi | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Blogi

Vadelma Piin YouTube-kanava on auki! Ensimmäisellä videolla esitellään kaupan kolme tämänhetkistä kotelomallia. 

https://www.youtube.com/watch?v=G09ILmb_2W8

Kauppaan on tulossa muutamia odotettuja uutuuksia.

Tarkkuus-AD/DA-HAT on monipuolinen A/D- ja D/A-muunnin, joka sopii erinomaisesti erilaisten analogisten anturien kanssa käytettäväksi. 

Servo-HAT puolestaan mahdollistaa 16 servon käytön - ja jollei se riitä, näitä voi liittää useamman!

Vadelma Piin pääasiallinen myyntiartikkeli on Britanniassa valmistettava Raspberry Pi. Sen Euroopan jakelija Farnell/element14, joka on myös Vadelma Piin tavarantoimittaja, on ilmoittanut valmistautuneensa Brexitin suhteen kaikkiin näköpiirissä oleviin vaihtoehtoihin, myös siihen, että Iso-Britannia eroaisi Euroopan unionista ilman sopimusta 12.4.2019. Tuotteiden saatavuus on siis tavarantoimittajan puolesta tiettävästi turvattu.

Ystävällisin terveisin
Juhana Sirén
yrittäjä
risuaita.fi, Vadelma Pii 

Nyt jälleen saatavilla suosittuja jäähdytyslevyjä! Entistä matalampi malli, korkeus vain 4,5 mm - sopii entistä paremmin HAT-laajennusosien alle.

BatteryHAT on sekin jälleen tilattavissa.

Vadelma Pii on avannut nyt myös Github-tilin avoimen lähdekoodin kehitysprojekteja varten! Ensimmäisenä tilillä julkaistaan aiemmassa jutussa mainitut tiedostot - käykääpä katsomassa!

Vadelma Pii on avannut Instagram-tilin - käykääpä vilkuilemassa!

Toimitustapoja on hieman tarkennettu asiakaspalautteen perusteella. Jatkossa niitä säädetään varmasti lisääkin, mutta ainakin nyt aluksi:

Usein Raspberry Pi rakennetaan sellaiseen laitteeseen, johon näyttöä ei oikein pysty liittämään. Laitteen pitäisi siis toimia ilman paikallista näyttöä ja näppäimistöä - englanniksi "headless". Tähän pääsemiseksi on kaksi vaihtoehtoa: joko määrittelee asetukset ensin näytön ja näppäimistön kanssa valmiiksi, tai sitten säätää jo muistikorttia kirjoittaessa asetukset niin, että RasPi liittyy suoraan verkkoon ja odottaa SSH-yhteyksiä. Helpointa on tietysti ensin liittää näyttö ja näppäimistö ja säätää kaikki valmiiksi suoraan siitä.

Sivut