Elokuun uutuuksia ja täydennyksiä 2019 | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Elokuun uutuuksia ja täydennyksiä 2019

Elokuussa 2019 on tullut monenlaista uutta.

MakerBeam-profiili, ruuveja ja kulmarauta

MakerBeam

Vadelma Pii on ottanut myyntiin MakerBeam-tuotteet. Kyseessä on hollantilainen alumiiniprofiileihin ja T-uraan perustuva tuotesarja, josta voi koota vaikka minkälaisia, erittäin tukevia kehikoita ja runkoja. Kaupan omassa käytössä on SD-korttiautomaatti, jonka runko on koottu MakerBeam-aloituspakkauksen osista - tästä projektista myöhemmin lisää.

MakerBeam-järjestelmä on yksinkertaisen nerokas. Sen ytimessä on nelikulmainen alumiiniprofiili, jonka joka sivulla on T-ura, johon voi sujauttaa neliökantaisen M3-ruuvin. Näihin puolestaan sujautetaan kulmaraudat, jotka kiristetään muttereilla. Lisäksi profiilien päädyissä on M3-kierteet, joihin ruuvit voi myös kiinnittää 2 mm kuusioavaimella. Aloituspakkauksessa on mukana muttereihin tarvittava 5,5 mm avain, demopakkauksessa myös 2 mm kuusioavain. Perusmallin profiili on 10x10 mm, raskaampaan käyttöön tarkoitettu XL-sarja on 15x15 mm profiilia. Värivaihtoehdot ovat kirkas ja musta.

Profiilin 3 mm levyistä uraa voi hyödyntää myös esim. akryylilevyn asennukseen. Näin pystyy rakentamaan siistin näköisiä ohjaustauluja tai etupaneeleita.

Sarjassa on myös kulmakuutioita, jotka kiinnittyvät kolmelta sivulta suoraan profiilien päihin, liukukiskoja, saranoita, laakereita... Koko valikoima tulee syksyn aikana vähintäänkin tilattavaksi, kysytyimmät tuotteet pyritään pitämään varastotavarana. Näin aluksi kaupassa on heti saatavissa demopakkausta, jossa on muutama profiili, kiinnitystarvike ja tarvittavat työkalut, jotta järjestelmään saa tuntumaa, sekä mustaa perussarjan (10x10 mm) erittäin monipuolista aloituspakkausta. 

Muovikotelo ja MakerBeam-profiiliRaspberry Pi 4 -kotelot

Siitä asti kun Raspberry Pi 4 Model B ilmestyi kesällä, sille on kysytty koteloa. Nyt niitä on lopulta saatavissa! Koteloa on kahta mallia: alumiinista, jossa on taatusti tehokas jäähdytys, ja muovista, jonka voi kiinnittää pohjalevyn rei'istä MakerBeam-sarjaan, ja jonka jäähdytys on myös todetusti riittävä. Molemmissa on puhallin, alumiinikotelossa jopa kaksi. Muovikotelonkin puhaltimella prosessorin lämpötila pysyi hyvin aisoissa.

Relekortti ja robottikäsivarsi

Robotiikan ja automaation rakentelijoille on tarjolla jännittäviä uutuuksia. Myyntiin on tullut neljän vapausasteen robottikäsivarsi. Kyseessä on Wavesharen rakennussarja, jossa on mukana kaikki tarvittava paitsi Raspberry Pi - ja jos sitä ei ennestään ole, niin sehän löytyy meiltä myös! Robottikäsivarressa on neljä servoa, joilla se liikkuu eteen-taakse, ylös-alas, oikealle-vasemmalle (kiertoliike) sekä avaa ja sulkee tarttumakouran. Jos haluaa rakennella lisää toimintoja, mukana seuraavalla ServoHAT-ohjainkortilla on tilaa lisäservoille. Sarjan mukana seuraa 3 A virtalähde, jossa on MicroUSB-liitin, joka käy Raspberry Pi 3B+:lle suoraan.

Lisäksi on tarjolla relekortti, jossa on kahdeksan relettä suurempien laitteiden ohjaamiseen. Korttia voi ohjata Raspberry Pilla tai suoraan ruuviliittimiin tuoduilla signaaleilla. Mukana on DIN-kiskoon kiinnitettävä pohjalevy.

Varastontäydennyksiä

Suosittua ServoHAT-korttia, jollainen on myös robottikäsivarren mukana, on varastossa erikseenkin. 3,5" LCD-näyttöä on tullut lisää, samoin tarkkuus-AD/DA-muunninta. Luonnollisesti Raspberry Pi 4 B ja 3 B+ ovat jatkuvasti valikoimissa, samoin Zero W.

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.