Raspberry Pi 4 Model B 4G tarvikkeineen | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Raspberry Pi 4 Model B 4G tarvikkeineen

Raspberry 4 on ollut ns. kiven alla, varsinkin 4 GB muistilla varustettu versio. Se on selvästikin tehnyt kauppansa. Nyt sitä saa kuitenkin jo Vadelma Piistä. Ensimmäiseksi päätyi tilattavaksi paketti, jossa on itse tietokone, virtalähde, NOOBS-kortti ja yksi HDMI-kaapeli. Lisäkaapeli on tilattavissa omana tuotteenaan, jos haluaa käyttää kahta näyttöä.

Syy paketin muodostamiseen oli se, että uuden Raspberryn liitännät ovat muuttuneet ratkaisevasti, mistä syystä entisiä lisävarusteita ei pysty enää samassa määrin hyödyntämään. Virtalähde on nykyisin USB-C-mallia, ja virtaa pitää saada 3 A. Pakettiin on valittu Raspberry Pi -säätiön tarjoamaa mallia kapeampi laite, joka ei varaa jatkojohdosta kolmea paikkaa. Mukana toimitettava NOOBS-kortti on 64-gigainen, ja HDMI-kaapeli on 2 m pitkä.

Valitettavasti virallisia koteloita ei ole vielä saatavissa. Entisen, kolmosmallin virallisen kotelon saa kuitenkin erittäin helposti sopimaan neloselle, ainakin riittävän hyvin, jotta laite on suojassa. Se tapahtuu seuraavasti: 

  1. Irrotetaan kotelon ylimmät kaksi osaa - siis kansi ja sen alla oleva osa, johon kansi kiinnittyy.
  2. Osassa, johon kansi kiinnittyy (kuvassa punainen osa), on paikat RJ45- ja USB-liittimille. RJ45-liitin on matalampi, joten sen kohdalla on vastaavasti muoviosassa harjanne. Nelosessa liittimet ovat vaihtaneet paikkaa, joten tämä harjanne pitää viilata pois. Kotelo on tämänkin jälkeen käyttökelpoinen myös kolmoselle, RJ45-liittimen päälle vain jää rako. Alla kuva, jossa vasemmalla alkuperäinen ja oikealla muokattu osa.
  3. Sovitetaan paikalleen. RJ45-liitin on hitusen leveämpi kuin USB-liitin, joten kotelo ei naksahda kokoon aivan yhtä tukevasti kuin kolmosen ympärille, mutta pysyy kuitenkin kiinni. Liittimien ympärille tuleva paneeli jätetään pois.

Alkuperäinen ja muokattu kotelon osa

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.