Tulossa: Raspberry Pi 4! | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Tulossa: Raspberry Pi 4!

Raspberry Pi -perheeseen on tulossa kauan odotettu uutuus: Raspberry Pi 4 Model B. Uutta mallia markkinoidaan jo pöytäkoneen korvikkeeksi.

Uutuutta onkin päivitetty ajanmukaiseksi ydintä myöten. Laitetta pyörittää Broadcomin malli 2711, neliytiminen 64-bittinen Cortex-A72 -suoritin peräti 1,5 GHz kellotaajuudella. Grafiikkaa hoitaa VideoCore VI, jonka ansiosta RasPi 4:ssa on peräti kaksi HDMI-lähtöä, joille luvataan 4K-tasoinen suorituskyky (4Kp60 yhdelle näytölle tai 4Kp30 kahdelle). H.265-videon dekoodauksen luvataan sujuvan 4Kp60-tasolla, ja H.264:lle speksataan 1080p60-dekoodaus. HDMI-liittimet on tilasyistä täytynyt vaihtaa micro-mallisiksi, joten kaapeleiden uusimista on valitettavasti tiedossa.

Uusi ominaisuus Raspberry Pi -sarjassa on eri kokoisilla muisteilla varustetut mallit. Saatavissa on tällä hetkellä 1, 2 ja 4 GB työmuistilla varustetut versiot. Käyttöjärjestelmä ja työtiedostot tallennetaan MicroSD-kortille kuten ennenkin.

Uusi prosessori on mahdollistanut myös USB 3.0-liitännät, joita on kaksi kappaletta. Toiset kaksi ovat USB 2.0 -tasoisia. Lisäksi on yksi Gigabit Ethernet -liitäntä.

Radiopuolikin on uusiutunut. Langattomista liitännöistä Bluetooth noudattaa BLE 5.0 -speksiä. Lisäksi WLAN on kaksitaajuuksinen (2.4 ja 5 GHz) ja tuntee 802.11 b/g/n/ac -standardit.

Virransyötössä on siirrytty USB-C-liittimeen, ja uusi virallinen virtalähde antaa virtaa jopa 3,1 A.

Otamme Raspberry Pi 4:n myyntiin heti kun sitä saa. Pelkän laitteen hinta tulee todennäköisesti asettumaan muistin määrästä riippuen 50 ja 85 € välille (1-4 GB). Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osoitteeseen info@vadelmapii.com tai liittyä postituslistallemme, jolloin saat tiedon heti kun tavaraa on varastossa.

Raspberry Pi Foundationin tuotesivu

Lisää uusi kommentti

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.