Elisa viihde | Vadelma Pii - Raspberry Pi & Lisävarusteet
0 tuotetta

Elisa viihde

1 viestiä / 0 uutta
Uusin kirjoitus
sami.saarinen
Elisa viihde

Täydellisen noviisin kysymys, johon toivoisin saavani niin selkeän vastauksen / ohjeet, että tällainen maalaistollokin niillä selviäisi eli...

Hankin 10-vuotiaalle tyttärelleni Raspberry-Pi 3:n ja nyt kyseisellä laitteella pitäisi saada toistettua Elisa-viihteen sisältöä ja mielellään myös reitittimeen liitetyn verkkolevyn sisältöä.

Henkilökohtainen osaamistasoni Linux:in (tai yleensä muidenkaan käyttöjärjestelmien) suhteen on käytännössä nolla eli KISS-tason ohjeistusta tarvittaisiin... kiitos jo näin etukäteen. :)

Kristian Polso
Itsellä ei ole Elisa

Itsellä ei ole Elisa Viihdettä, mutta nopealla haulla vaikuttaisi siltä että Kodi tukee Elisa Viihdettä: http://kodi.wiki/view/Add-on:Elisa_Viihde

Kodi on siis valmis linux-käyttöjärjestelmä jonka pääsijainen tehtävä on median toistaminen, jotenka tähän sun tilanteeseen pitäisi olla oikein passeli. Täältä voi ladata sen RasPi-version ja ohjeet: https://kodi.tv/download/

Verkkolevyn käyttäminen uskoisin että on helpompaa kuin tuo Elisa Viihde, tässä ohjeet miten se lisätään Kodiin: http://kodi.wiki/view/Adding_video_sources

sami.saarinen
Kiitokset antamistasi

Kiitokset antamistasi vinkeistä.

Poistin jo käytössä olleen Kodin ja latasin sen uudestaan ohjeistuksen mukaan. Elisa Viihde add-on minulla oli jo aikaisemmin "käytössä", mutta ei tuo tilanne tämän uuden latauksen jälkeen parantunut. Ts. softa kyllä kirjautuu sisään Elisa-viihteeseen ja näyttää olemassa olevat tallenteet, mutta ei suostu toistamaan niitä.

Verkkolevyn käyttäminen parantui huomattavasti kun huomasin säätää asetuksista muistin käyttöä "hieman" korkeammaksi. Uusi opetus eli 64 MB ei paljoa videoita latailla. :)

sami.saarinen
Kiitokset vinkeistä

Valitettavasti olen jo ehtinyt kokeilla tuota Kodin Elisa-Viihde add-on:ia (kokeilin vielä kerran) ja jostain syystä se ei suostu lataamaan tiedostoja. Sisäänkirjautuminen ok, kirjaston näyttäminen ok, mutta lataus ei.

Verkkolevyä olin kokeillut kanssa Kodin kautta eli ääni oli, mutta ei kuvaa. Ongelma ratkesi lisäämällä "hieman" oikeuksia muistin käyttöön eli ilmeisesti 64 Mb ei vain ollut riittämiin... wonder why. :)

Veke
Elisa Palstalla patchays-ohjeet

Lueskelin Elisa Palstaa, Elisa Viihten interface on muuttunut ja add-on vanhentunut, mutta siihen on tehty patchi. Palstalta lueskelin, että ovat saaneet patchaamalla Kodin jälleen toimimaan. Jollakin oli myös Kodi Raspberry Pi 2:ssa, ei tosin selvinnyt lähtikö myös hänellä toimimaan. Olisi kiinnostavaa kuulla, jos palstan ohjeilla saisit korjattua oman Kodisi. Kiinnostaisi viritellä itsekkin Elisa Viihde Rasberry Pi 3:lle. Tässä linkki, pari viimeistä sivua kun lueskelee, niin sieltä löytyy patchays-ohjeet:
https://palsta.elisa.fi/digiboksit-ja-kaytto-14/xbmc-plugin-elisa-viihte...